Het voormalige JUKO-korfbalterrein in Nieuwegein is volledig opnieuw ingericht. De korfbalvelden nabij het Hessepark hebben ruimte gemaakt voor 40 sociale huurappartementen én klimaatadaptieve parkeervakken.

Met dit project is gemeente Nieuwegein de eerste gemeente in Nederland die de CCL300-elementen officieel in bestek heeft voorgeschreven voor aanbesteding. Met aannemer Plegt-Vos, die ook de bouw van de appartementen verzorgd heeft, was uiteindelijk het contact snel gelegd om de installatie en planning verder af te stemmen. Door de geïntegreerde waterberging onder de elementen hoefde er geen andere regenwatervoorziening te worden aangelegd. De aanleg van de buitenruimte sluit op deze manier zeer goed aan bij de bouw van de appartementen, die immers ook grotendeels prefab op locatie werden aangeleverd.

Kees van Dorst, Sr. beheerder Riolering & Waterhuishouding bij gemeente Nieuwegein: “Als gemeente hebben we zowel een klimaat- als duurzaamheidsvraagstuk. Het is daarom mooi dat de elementenverharding van CirculinQ op beide een passend antwoord heeft”  

Facts & Figures
Toepassing: Parkeervakken
Waterbergend vermogen: 13.620 liter
Type elementen: CCL300
Partners: gemeente Nieuwegein, Plegt-Vos