In Helmond wordt de wijk van de toekomst ontwikkeld. Deze ‘proeftuin’ in de wijk Brandevoort geeft ruimte aan de nieuwste inzichten en technieken voor een duurzame, innovatieve woonomgeving. Voor het project is de stichting Brainport Smart District opgericht die alles in samenwerking met bewoners, professionals en andere stakeholders ontwikkeld.

Brainport Smart District (afgekort BSD) wil een wijk neerzetten die waarde toevoegt voor de mensen die er gaan wonen, zonder daarbij onze planeet verder te belasten, vervuilen of uit te putten. De circulaire elementen van CirculinQ sluiten volledig aan bij dit concept.

De Duurzame Bouwplaats
Met de realisatie van BSD heeft men ook een pilot ‘De Duurzame Bouwplaats’ in het leven geroepen, met als doel verschillende duurzame oplossingen op de bouwplaats te testen. KWS, projectpartner van de pilot, heeft meerdere elektrisch aangedreven machines getest, waaronder een bandenzaag, trilplaat, knikmops en een 8,5 tons rupskraan.

“Er wordt veel gesproken over duurzaamheid en emissievrij bouwen en deze pilot gaat ons en onze partners verder helpen dit ook in de praktijk toe te passen en hiervan te leren om efficiënter om te gaan met de beschikbare energie en de bestaande infrastructuur in binnenstedelijk gebied.” Eric Vugs, directeur KWS

Bij de aanleg van de duurzame parkeervakken is een elektrische vacuümunit gebruikt. Bij de realisatie van projecten behoort deze inmiddels tot de standaarduitrusting. Dit maakt het mogelijk om volledig emissieloos de lichtgewicht elementen op de juiste plek te leggen. Goed voor het milieu en het beperken van overlast.

Facts & Figures
Toepassing: Parkeervakken
Waterbergend vermogen: 6.910
Type elementen: CCL200 en CL100
Partners: Brainport Smart District, KWS Infra, Gemeente Helmond